ponedeljak , 8. marta 2021.
Naslovna / Vesti / Državno rukovodstvo Srbije pravi razdor među Srbima na Kosovu

Državno rukovodstvo Srbije pravi razdor među Srbima na Kosovu

U jeku najnovijih političkih napada iz Beograda od strane najvišeg državnog rukovodstva Srbije i pokušaja da se napravi razdor među Srbima na Kosovu, lažnim optužbama kako svi izuzev Srpske liste radimo na razbijanju jedinstva Srpskog naroda na Kosovu.

Mi iz Partije kosovskih Srba, jasno i nedvosmisleno poručujemo našem Beogradu da mi nismo razbijači Srpskog jedinstva i da takve potraže među sobom u Beogradu i među svojim poslušnicima unutar Srpske liste. A za nas možemo slobodno reći da smo Srbi sa imenom i krsnom slavom i da svoje ime nosimo podignute glave, a svoje slave slavimo na našem Kosovu. Na istom onom koje bi Beograd da podeli i razgraniči, a pritom da oduzme Srbima sa Kosova i minimum prava da nešto kažu a kamoli da se pitaju.

Vaša Srpska lista je samo Vaša ne i Srpska, jer Srbi na Kosovu dobro znaju sa kim je Vaša lista sedela u Vladi i šta je Srbima donela. Ništa dobro Srbi nisu, niti će dočekati od Srpske liste i Vaše politike podele i razgraničenja, koju mi osuđujemo i u potpunosti odbacujemo. Srbi na Kosvu žive jedinstveno i nema podela među nama osim onih koje pravi Kancelarija za KiM i Srpska lista.

Što pre gospodo iz Beograda shvatite stavove Srba sa Kosova, utoliko ćemo brže i lakše izgraditi pravo jedinstvo, a koje se za razliku od Vašeg jedinstva ne zasniva na pretnjama i ucenama već isključivo na razgovoru i dogovoru sa Srbima za šta Vam i pored svih pretnji i ucena kojima nas izlažete mi ipak ostavljamo naša vrata otvorena za saradnju sa Srbijom i sa Beogradom.

PKS

Pogledajte i ovu vest

Pocepani plakati Partije kosovskih Srba – Saopštenje

Danas je u opštini Leposavić došlo do manjeg incidenta koji su izazvali aktivisti Srpske Liste …