уторак , 20. априла 2021.
Насловна / Вести / Државно руководство Србије прави раздор међу Србима на Косову

Државно руководство Србије прави раздор међу Србима на Косову

У јеку најновијих политичких напада из Београда од стране највишег државног руководства Србије и покушаја да се направи раздор међу Србима на Косову, лажним оптужбама како сви изузев Српске листе радимо на разбијању јединства Српског народа на Косову.

Ми из Партије косовских Срба, јасно и недвосмислено поручујемо нашем Београду да ми нисмо разбијачи Српског јединства и да такве потраже међу собом у Београду и међу својим послушницима унутар Српске листе. А за нас можемо слободно рећи да смо Срби са именом и крсном славом и да своје име носимо подигнуте главе, а своје славе славимо на нашем Косову. На истом оном које би Београд да подели и разграничи, а притом да одузме Србима са Косова и минимум права да нешто кажу а камоли да се питају.

Ваша Српска листа је само Ваша не и Српска, јер Срби на Косову добро знају са ким је Ваша листа седела у Влади и шта је Србима донела. Ништа добро Срби нису, нити ће дочекати од Српске листе и Ваше политике поделе и разграничења, коју ми осуђујемо и у потпуности одбацујемо. Срби на Косву живе јединствено и нема подела међу нама осим оних које прави Канцеларија за КиМ и Српска листа.

Што пре господо из Београда схватите ставове Срба са Косова, утолико ћемо брже и лакше изградити право јединство, а које се за разлику од Вашег јединства не заснива на претњама и уценама већ искључиво на разговору и договору са Србима за шта Вам и поред свих претњи и уцена којима нас излажете ми ипак остављамо наша врата отворена за сарадњу са Србијом и са Београдом.

ПКС

Погледајте и ову вест

Поцепани плакати Партије косовских Срба – Саопштење

Данас је у општини Лепосавић дошло до мањег инцидента који су изазвали активисти Српске Листе …